08 Nisan 2010

Proto

Öncelikle ilginç bulacağınızı düşündüğüm bu yeni blog sayfasına hoşgeldiniz diyorum. Fazla uzun yazıp başınızı ağtırmak istemem.. Sadece bu blog sayfasını neden açtım, bu blog sayfasında neler paylaşmaya çalışacağım gibi konulara değinip hemen aranızdan ayrılacağım.. 

Blogun başlığını "duyduğum/bildiğim kadarıyla dünya tarihi" koydum çünkü bu alanda çok fazla şey bildiğimi düşünüyorum.. İşin kötü yanı, bu bilginin çoğu resmi kaynaklara ya da akademik yayınlara dayanmıyor.. Dolayısıyla tarihi konular benim kalemimden bir masal havası kazanıyor ama bu yazdıklarımın doğru olmadığı anlamına gelmez.. Benim buradaki misyonum bir nevi sözlü ve resmi olmayan tarihin kayıt altına alınması gibi olacaktır diye tahmin ediyorum. Tabi bu arada okuyanlar için ve daha da önemlisi kendim için hem faydalı hem de çok keyifli bir hobi ortaya çıkmış olacak. 

Blog hakkında ne kadar tanım yapmaya çalışsam da yetersiz kalacağını biliyorum.. Zaten pek çok şey zaman içerisinde şekillenecektir. Ayrıca bu noktada okuyucunun da çok önemli bir rolü olacağına inanıyorum.. Son olarak da, blogda yazmaya çalışacağım konuları, okuyucuların da beirleyebilmesine yönelik birkaç seçenek de geliştirmeyi düşünüyorum.. Kısaca söylemek gerekirse, ben şahsım adına bu blog sayfasında hem çok hoş vakit geçireceğim hem de kendimi bu alanda geliştirme imkanı elde edeceğim.. Umarım siz değerli okuyucular için de bir şekilde faydalı olmayı başarabilirim..

Saygılarımla,

5 yorumcuzade:

. dedi ki...

:)))

sekeral dedi ki...

güzel olmuş demek oluyo sanırım veya umarım : ))

. dedi ki...

Evet güzel olmuş,açıkçası senden böyle birşey de bekliyordum,ayrı bir bolg olarak değilse de sekeral da böyle bir uygulama yaparsın diye, ama ayrı bir blog daha hoş olmuş...
Sen demeden farkettiğim için gülümsedim,hani haber verecektin?

sekeral dedi ki...

aaa, görmüyomusun daha her yer inşaat alanı gibi.. bi toparlıyayım, akşama yetişirse açılış yaparız.. sekeral.blogspot.com adresinde sadece gezi hatıralarını yazmayı düşünüyorum artık.. o sayfayı kendime anı olsun diye saklarım, bu sitede de serbest stil grekoromen tarih yazarım : ))

. dedi ki...

gezi anılarını boşlama ama bir de görsel destekli olsun lütfen, sayende avrupa görelim :))